keskiviikkona

Harvinaisia koirarotuja Suomessa - Thai Ridgeback

Thai Ridgeback on Suomessa vielä aika harvinainen. Tällä hetkellä taitaa maassamme asustella 65 rekisteröityä yksilöä. Vuosina 2004-08 on kennelliiton kirjoihin merkitty 53 Thai ridgebackia. Rotu on alunperin kotoisin Thaimaan itäosasta, missä sitä on käytetty metsästyksessä ja talonvahtina. Koira on keskikoinen, korvat on pystyt. Tunnusomaista on selässä oleva vastakarvaan kasvavien karvojen muodostama kuvio, ridge. Jos nimi käännettäisiin suoraa thaikielestä, koiran nimi olisi Thai saddle Dog. Koiran thaikielinen rotunimi on Mah-Thai-Lang-Aan, jossa Lang-Aan merkitsee satulaa.

Koiran väri voi olla yksivärinen punainen, musta, sininen ja hyvin vaalea harmahtava.
Tarkemmat rotumääritelmät (pdf-tiedosto)

Thai ridgebackin luonne on pidättyväinen tai jopa välinpitämätön vieraita kohtaan ja se kiintyy perheeseensä. Kaikki yksilöt eivät tule toimeen toisten koirien kanssa ja urokset voivat olla hyvin dominoivia. Vahti- ja metsästysvietti on vahva ja koira tarvitseekin johdonmukaisen kasvatuksen pennusta lähtien.Ei sovi ensimmäiseksi koiraksi.

---------------------------------------------------

Onko sinulla koira, joka rotuna on Suomessa harvinainen (alle 100 yksilöä).
Lähetä pieni esittely koirastasi ja vaikka muutama kuva. Julkaistaan juttu ja kuvat muidenkin iloksi tässä blogissa. email: koirablogi (@) gmail.com

Ei kommentteja: