torstaina

Koiratarvikkeita

Monet koiranomistajat ajattelevat, että tarvikkeet ovat vain ylimääräinen rahanmeno.Suuri osa myytävistä koiratarvikkeista on kuitenkin tärkeitä myös turvallisuuden kannalta. Tässä artikkelissa muutama sana joistakin niistä.

Useiden ei-koiranomistajien mielestä koiran omistajat yksinkertaisesti hemmottelevat lemmikkiänsä hommaamalla sille kaikenmaailman varusteita ja leluja. On kuitenkin olemassa joitakin varusteita, jotka ovat yksinkertaisesti välttämättömiä.

Kaulapanta on yksi niistä. Vaikka et välttämättä hankikaan viimeisen päälle hienoa ja kallista pantaa, on tärkeää hankkia ainakin yksi todella hyvä ja juuri sinun koirallesi sopiva panta. Oikea koko löytyy helposti kun kaksi sormea mahtuu vaivatta koiran kaulan ja pannan väliin.

Toinen elintärkeä varuste on koiran talutusnuora. Osta ainakin yksi hyvä, joka on oikean mittainen ja kyllin vahva juuri sinun koirallesi. Isolle koiralle paksu ja kestävä, pienelle koiralle riittää ohuempikin.

Muita keskeisiä koiratarvikkeita ovat ruoka- ja vesikupit. Kannattaa valita malli, jota lemmikkisi ei saa helposti kaadettua. Koirille on myös suunniteltu automaattisia juottojärjestelmiä, vähän samaan tyyliin kuin vesiautomaatit ihmisille. Etuina on mm. aina raikas ja puhdas vesi, tärkeä pointti joka koiralle.

Koirat rakastavat leikkiä, ja jos annat niille leluja pureskeltavaksi ehkäpä vältyt tuhotuilta tohveleilta ja huonekaluilta. Muista tässäkin asiassa lelun koko koiran koon mukaan.


Tottelevaisuuskoulutusta


Kaikki me olemme joskus nähneet koiran, joka ei osaa käyttäytyä. Omistaja huutaa koiralle,
yrittää ehkä rangaista sitä, mutta koira ei edes kuuntele. Huono käytös ei useinkaan ole koiran
vaan omistajan vika. Huonotapaisen koiran käyttäytymistä voidaan muuttaa oikealla
tottelevaisuuskoulutuksella.

Opetus parantaa monesti omistajan ja koiran yhteistoimintakykyä ratkaisevasti. Toiset uskovat, että täytyy olla ammattilainen voidakseen menestyksellä kouluttaa koiria tottelevaisuuteen, jotkut taas väittävät, että asiaan perehtynyt omistajakin osaa saman asian. Todellisuudessa molempia vaihtoehtoja yhdistelemällä päästään todennäköisesti parhaaseen lopputulokseen.

Aluksi pitäisi löytää kouluttaja, kannattaa kysellä koirakerhoista ja tutuilta koiraihmisiltä.
Jotkut kouluttajat tulevat mieluumin kotiin, koiran tuttuun ympäristöön. Tärkein asia koulutuksessa on hauskuus. Koiralle koulutuksen pitää olla leikkiä, eikä tylsää opettelua. Koira ei saisi huomata, että sitä koulutetaan.

Tottelevaisuuskoulutuksen täytyy myös koko ajan olla johdonmukaista, että se olisi mahdollisimman tehokasta. Hyvää käyttäytymistä pitää aina vahvistaa positiivisella palautteella, ja huonoa käyttäytymistä päinvastoin. Näistä periaatteista ei saa lipsua kertaakaan,
poikkeukset saavat koiran sekaisin eikä se enää ymmärrä mikä on oikein ja mikä väärin.

Ei kommentteja: