torstaina

5 vinkkiä koiran ruokintaan

Et voi antaa koirallesi ruuaksi pelkkiä tähteitä jos haluat, että lemmikkisi voi hyvin. Koira tarvitsee kunnollista ravitsemusta aivan kuten ihminenkin.

Asianmukaisella ravitsemuksella koirastasi tulee onnellisempi, karva on pehmeämpää ja kiiltävämpää.

Seuraavassa muutamia vihjeitä kun hankit lemmikillesi ravintoa.

Ensinnäkin, ei koskaan suklaata koiralle, varsinkin tumma suklaa on huono valinta. Suklaassa on ainesosia (mm. kofeiinia ja teobromiinia), joita koiran ruuansulatus ei pysty käyttämään. Joskus voi kestää jopa 18 tuntia sulattaa suklaa. Joissakin tapauksissa suklaan syöminen voi aiheuttaa koiran kuoleman. Muita vähemmän vakavia oireita ovat oksentelu, lisääntynyt virtsaamisen tarve, hyperaktiivisuus, yleinen heikkous, kouristukset ja ripuli.

Toiseksi, lue aina etiketistä, mitä koiranruoka sisältää. Varmistu, että ruokavaliossa on runsaasti proteiinia, koirasi karva pysyy sileänä ja kiiltävänä.

Kolmanneksi, ei ole kovinkaan viisasta antaa koiran syödä luita, koska luusta saattaa irrota teräviä siruja, jotka takertuvat kurkkuun ja aiheuttavat tukehtumisen. Jos kuitenkin haluat antaa koirallesi luita pureskeltavaksi, harkitse rustoisia vasikanluita.
dog
Neljänneksi, useimmissa tapauksissa koiran ravintolisät ovat tarpeettomia. Kun koirasi ruokavalio on oikea ei mitään lisäravinteita tarvita. Jos kuitenkin epäilet, ettei koirasi saa ravinnosta kaikkia tarvittavia ravintoaineita, harkitse myös lisäravinteiden antamista.

Viidenneksi, älä koskaan syötä koirallesi raakaa kalaa tai munia. Ne voivat aiheuttaa koiralle iho-ongelmia ja joissakin tapauksissa karvanlähtöä. Lisäksi seurauksena voi olla ruokahaluttomuutta ja lihasheikkoutta.

Jos et ole varma koirasi ruokavalion monipuolisuudesta ja terveellisyydestä, neuvottele asiasta eläinlääkärin kanssa. Asiantuntijana hän osaa parhaiten kertoa sinulle, mitä olisi sisällytettävä koiran jokapäiväiseen ruokavalioon ja mitä olisi syytä välttää.

2 kommenttia:

EJS kirjoitti...

olis järkevää mainita ettei ohjeet ole mitään yleispäteviä ohjeita. Esim. kohdassa jossa sanot että on hyvä antaa runsasproteiinista ruokaa. Isoilla, nopeasti kasvavilla roduilla voi olla jopa vakavia haittoja jos annetaan kovin korkean proteiinipitoisuuden sisältäviä ruokia.

Toisekseen "ei ole hyvä antaa luita"??On hyvä antaa luita, erittäin hyvä, kunhan ottaa selvää mitä luita kannattaa ja ei kannata antaa...

- kirjoitti...

Sian, aikuisen kanan ja lampaiden luut ovat kovia, säröilevät ja voivat olla koirille erittäin vaarallisia. Jos koiralle välttämättä halutaan antaa luita niin rustoiset vasikan luut ovat parhaita.