sunnuntaina

Sopivan koirarodun valinta.

dog in bucket
Oikean ja sopivan rodun valinta on erittäin tärkeää, toisille sopii ehkä iso, paljon liikuntaa vaativa koira ja jollekulle toiselle taas pieni seurakoira.

Tällä hetkellä Suomessa on noin 600 000 koiraa, yli 300 rekisteröityä rotua. On siinä valinnanvaraa.

Kannattaa varata riittävästi aikaa tutustumiselle eri rotuihin. Oikean, juuri sinulle sopivan rodun valinta antaa hyvät edellytykset monivuotiselle yhteiselämällenne.

Eri koiraroduilla on omat ominaispiirteensä, toiset vaativat paljon liikuntaa, joidenkin turkki vaatii enemmän hoitoa kuin toisten, toisia taas on helpompi kouluttaa. Kannattaa myös miettiä oletko itse kiinnostunut jostain tietystä koiraharrastuksesta, ja onko valitsemasi rotu siihen sopiva.

Usein rodun valinta tehdään henkilökohtaisella tasolla. Eri ihmisillä on
omia mieltymyksiään ja ennakkoluulojaan koiraroduista. Joku on kuullut jotain, joku toinen on lukenut sitä ja toinen tätä.

Jotkut ihmiset valitsevat koiran koon perusteella, iso/pieni, toiset taas haluavat koiran, jonka pää ja naama miellyttävät, ja on myös niitä, jotka analysoivat koirarotuja temperamentin perusteella. Olennaista on kuitenkin, että riippumatta valintasi perusteista, päädyt rotuun, joka on juuri sinulle sopivin.
rotweiler
Valinnassa täytyy kuitenkin ottaa huomioon myös muita seikkoja. esimerkiksi kotisi koko, isot koirarodut vaativat enemmän tilaa, toiseksi onko sinulla lapsia, jotkut rodut sopeutuvat paremmin elämään lasten kanssa jne.

Ennenkuin hankit koiran, mieti vielä seuraavia seikkoja:

• Onko sinulla tai jollakin toisella perheessäsi allergioita?
• Onko sinulla tarpeeksi aikaa koiralle?
• Oletko valmis elämään koirasi kanssa seuraavat 10-16 vuotta?
• Onko taloudelliset asiat kunnossa, koirasta tulee lisäkustannuksia?
• Onko asunnossasi lupaa pitää lemmikkieläimiä?
• Onko sinulla valmiudet ulkoilla koirasi kanssa monta kertaa joka päivä?

Ei kommentteja: